Perearstid ja allergoloogid-immunoloogid otsivad retsepti sujuvamaks koostööks

Tallinna Perearstide Selts
Eesti Immunoloogide ja Allergoloogide Selts

Pressiteade

6. aprill 2016

Kuna viimastel aastakümnetel on kasvanud immuunsüsteemi häiretega patsientide hulk, otsivad perearstid ja allergoloogid-immunoloogid homme, 7. aprillil toimuval konverentsil võimalusi, kuidas koostööd parandada.

Eesti Immunoloogide ja Allergoloogide Seltsi presidendi dr Kai Kisandi sõnul on viimastel aastakümnetel oluliselt sagenenud erinevate immuunsüsteemi haaravate haiguste diagnoosimine. Selle põhjuseks on nii haiguste esinemissageduse tõus kui ka arstide paremad teadmised ning oluliselt arenenud diagnostikavõimalused. Lisaks on immunoloogia kui teaduse areng võimaldanud üha uute immuunsüsteemi väga spetsiifiliselt mõjutavate ravimite väljatöötamist.

„Meie piiratud ressurssidega tervishoiusüsteemis tuleb leida parim retsept perearsti ja eriarsti koostöö sujumiseks, et tagada immuunsüsteemi häiretega patsientidele kaasaegsetele teadmistele ja nõudmistele vastav adekvaatne arstiabi võimalikult kiiresti ja efektiivselt,“ lisab Eesti Immunoloogide ja Allergoloogide Seltsi juhatuse liige dr Krista Ress.

Tallinna Perearstide Seltsi juhi dr Le Vallikivi sõnul nähakse ühe lahendusena koostöö paremaks toimimiseks tänavu kehtima hakanud e-konsultatsiooni võimalust allergoloogia-immunoloogia erialal.

Ühiseid teemasid perearstidel ning immunoloogidel ja allergoloogidel jagub: „Meie kliimas on perearstide jaoks aktuaalne teema tihti põdev laps – tekib küsimus, kui sagedasti ülemiste hingamisteede viirushaigust põdeda on normaalne ja millal peaksid vanemad murelikuks muutuma,“ tutvustab Vallikivi üht konverentsil käsitletavat teemadest.

Juttu tuleb ka allergiahaiguste diagnostikast, toiduallergiast ja toidutalumatusest, mis on hetkel üha aktuaalsemad teemad.

Lisainformatsioon:
Konverents toimub Tallinnas, Viru konverentsikeskuses. Konverentsi kava leiab siit:
 

Eli Lilles

Celsius Healthcare
GSM (+372) 56 988 110
E-mail See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.celsius.ee
Image
MTÜ Eesti Perearstide Selts
Sõpruse pst 179, Tallinn 13415

Arvelduskonto: EE671010102001436008
Image
Image