19. mail tähistatakse perearstide päeva

Eesti Perearstide Selts
Pressiteade
19.05.2017

Täna, 19. mail tähistatakse kogu maailmas perearstide päeva, mil pööratakse rõhku perearsti ja patsiendi omavahelistele suhetele.

Eesti Perearstide Seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul oskavad patsiendid head perearsti väärtustada. „Usalduslikkus, oma perearsti hoidmine ja väärtustamine annavad hea suhte loomiseks suurepärased eeldused. See suhe on kahepoolne – nii saab arst omalt poolt tagasi anda teadmised ja kompetentsi, et patsiendid tunneksid ennast tervisesüsteemis julgemini ja hoituna,“ ütleb Ingerainen.

„Patsientide rahulolu perearstidega on väga kõrge ning usun, et ka see on usalduslike suhete üks näitajatest,“ lisab ta.

Perearstide päeva keskmes on perearstide rolli tunnustamine, sest just perearstid pakuvad personaalset, terviklikku ning järjepidevat ravi kõikidele oma patsientidele.

Perearstide päeva traditsioonile pani alguse perearste ühendav organisatsioon WONCA (World Organization of Family Doctors) 2010. aastal.

Teate edastas:
Eli Lilles
Celsius Healthcare
Olevimägi 16, Tallinn 10123
GSM (+372) 56 988 110
E-mail See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.
www.celsius.ee