3. detsembril tähistab Eesti Perearstide Selts (EPS) oma 25. sünnipäeva

EPS 25: perearsti nimistus näeb põlvkondade vahetumist. 3. detsembril tähistab Eesti Perearstide Selts (EPS) oma 25. sünnipäeva. Seltsi juhi Diana Ingeraineni sõnul pandi seltsi loomisega alus ka peremeditsiini erialale.

Diana Ingeraineni sõnul hakkasid 25 aastat tagasi tööle esimesed perearstid, kelle toonased pisimad patsiendid tulevad täna vastuvõtule juba oma lastega.

„Ühtaegu tore, kuid ka vastutusrikas, on näha, et patsiendi jaoks on tema perearst peamine usaldusisik terviseküsimustes,“ ütles Diana Ingerainen. „Aastate jooksul on kasvanud ka patsientide teadlikkus ja kõik need ootused kokku nõuavad perearstilt pidevat enesetäiendamist. Meie eesmärk on pakkuda parimat võimalikku perearstiabi, mis annaks rahvale kvaliteetseid eluaastaid,“ lisas dr Ingerainen.

Eesti Perearstide Selts loodi 3. detsembril 1991. aastal Tartus, kui võeti vastu otsus, et uusi eriarste – perearste – hakatakse ette valmistama ka Eestis. 

Pressiteatele on lisatud:  avaldus peremeditsiini residentidelt: esmatasandi tervishoidu väärtustatakse aina enam

Lisainfo ja intervjuude kokkuleppimine:

Eli Lilles, Celsius Healthcare, GSM (+372) 56 988 110, E-mail See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.