Perearstid valisid aasta tegija ja aasta ämbri

Tallinna Perearstide Selts kuulutas täna välja aasta tegija ja aasta ämbri. Aasta tegija tiitel anti perearstide seltsi COVID-töögrupile ning aasta ämbrit vääris perearstide meelest gripivaktsiini ümber toimuv segadus.

Aasta amber 2020 Aasta tegija 2020

Valiku aluseks on perearstide hulgas tehtud küsitlus, milles enim hääli said järgmised kandidaadid.

Aasta tegija nominendid:

„Aasta tegija tiitli pälvis ülekaalukalt COVID-grupp, kes organiseerus pandeemia alguses väga kiiresti ja aitas koondada ning tõlgendada koroonaviirusega seotud infot nii perearstidele kui patsientidele. Patsiendi esmane tervisenõustaja on ikka perearst ja just perearstid on tegutsenud selle nimel, et  patsientidele kättesaadav info oleks ühtne ja selgesti mõistetav. COVID-grupi ettevõtmisel sündisid soovitused ja käitumisjuhendid nii perearstidele kui elanikkonnale, korraldati perearstide kaugtöö küsimusi, tegeleti vabatahtlike kokku koondamise ja COVID-19-patsientide haldamisega seotud IT-lahendustega ning kaitsevahendite hankimise küsimustega,“ põhjendas valikut Tallinna Perearstide Seltsi juht dr Reet Laidoja.

Aasta ämbri nominendid:

„Eesti elanikkonna hõlmatus gripivastase vaktsineerimisega on üks Euroopa Liidu väiksemaid ning suremus gripi tüsistustesse üks suuremaid. Sel sügisel oli patsientide huvi ennast vaktsineerida väga suur, kahjuks ei jätkunud vaktsiini mitmetele soovijatele, sealhulgas riskigrupi patsientidele, kelle pärast perearstid olid eriti mures. Põhjendused, miks Eestisse ei jõudnud piisaval hulgal vaktsiini, jäid ebaselgeks. Aasta ämber ei ole häbiposti löömine, vaid soovime sellega tähelepanu juhtida kitsaskohtadele, millega tuleb rohkem tegeleda,“ selgitas Tallinna Perearstide Seltsi juhatuse liige dr Laura Prett.

Vaata salvestust auhindade väljakuulutamisest Eesti Perearstide Seltsi Facebookist: https://www.facebook.com/perearstid

eps tanab tunnustab 2020