Avaldus peremeditsiini residentidelt: esmatasandi tervishoidu väärtustatakse aina enam

Avaldus

2. detsember 2016

Peremeditsiini residendid: esmatasandi tervishoidu väärtustatakse aina enam

Peremeditsiini residendid kinnitavad, et eriala on noorte arstide seas populaarne, andes võimaluse mitmekülgseks tööks.

Peremeditsiin on noorte arstide seas aina kasvava populaarsusega eriala. Selle peamine põhjus on kindlasti järjest enam leviv arusaam, et just esmatasand on koht, kus on võimalik patsienti sageli kõige enam aidata – perearst saab näiteks osava ennetustööga vältida krooniliste haigete hospitaliseerimist, noorte inimeste haigestumist kui ka vähendada üleüldist riskikäitumist. Samuti kohtab perearst oma praksises väga erinevate murede ja kaebustega inimesi ning kunagi pole ette võimalik teada, millisega just järgmine patsient uksest sisse astuda võib. Kõigele lisaks on esmatasandi töö ka äärmiselt tänuväärne, sest sageli on patsiendi mure tõsine, lahendus aga küllaltki lihtne - suur tänulikkus patsiendi silmis on see, mis paneb ka arsti silma särama.

Noorte arstide jaoks on positiivne samm ka tervisekeskuste loomise plaan. Varasemast jäänud kujutis perearstist kui tohtrist, kes üksinda oma nimistut haldab, otsuseid vastu võtab, ettevõtja ja kohati ka raamatupidajana töötab, võib olla tänase noore arsti jaoks küllaltki hirmutav mõte. Uue visiooni raamides soovime luua ühtse toimiva meeskonna, kellega on alati võimalik muresid arutada, sagedamini vajaminevaid teenuseid mugavamalt pakkuda ning miks mitte ka suuremate sehkendusteta isegi paar nädalat puhkus võtta, kui kolleegid hädast välja aitavad.

Eesti Perearstide Seltsi (EPS) sünnipäevanädalal on rõõm tõdeda tunnet, et aina enam väärtustatakse esmatasandi tervishoidu. EPSi liikmete tegevus on olnud peremeditsiini kui eriala loomisel ja arendamisel määrava tähtsusega ning residentidena soovime neid selle eest südamest tänada.

Palju õnne kõikide peremeditsiini residentide ja noorte perearstide nimel!

Peremeditsiini eriala residendid

Image
MTÜ Eesti Perearstide Selts
Sõpruse pst 179, Tallinn 13415

Arvelduskonto: EE671010102001436008
Image
Image